Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

PACK en onderhoud aanhangwagens

Om de veiligheid van aanhangwagens en caravans te verhogen, heeft CarrosserieNL(FOCWA) de Periodieke Aanhangwagen & Caravan Keuring (PACK) ontwikkeld. 

Deze periodieke keuring mag alleen worden uitgevoerd door CarrosserieNL- en FOCWA PACK keurmeesters.

Deze keuring heeft betrekking op aanhangwagens en caravans met een totaal gewicht tot bruto 3.500 kg.

Vooralsnog gebeurt deze keuring op vrijwillige basis, maar het ligt in de verwachting dat de PACK binnen afzienbare tijd verplicht wordt en noodzakelijk is voor de acceptatie van een caravan of aanhangwagen door een verzekeringsmaatschappij.

 Als werkgever, bedrijf moet u volgens de ARBO kunnen aantonen dat uw gereedschappen (aanhangwagen) in een goede staat en regelmatig onderhouden worden.

Dit kunt doen met een PACK keurings bewijs.

Door aan uw aanhangwagen 1 x per jaar een onderhoudsbeurt inclusief te laten uitvoeren voldoet u aan de ARBO  richtlijn.

Deze keuringen en onderhoudsbeurten kan FMCS voor u verzorgen.

 Bij de keuring gaan we volgens een uitgebreide checklist te werk en controleren we alle kritieke punten welke direct te maken hebben met de veiligheid.

Na afloop en krijgt u een keuringsrapport indien hij word goed gekeurd of een overzicht met gebreken.

Copyright © 2023 FMCS
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren